Mousserande vin är kanske mest känt som aperitif med lite tilltugg men det passar så klart alldeles utmärkt även till andra rätter. Många tänker direkt på Champagne men det finns en rad andra bubblande drycker som är spännande att lära känna.

Precis som när man ska välja vin till en maträtt så ska man tänka på vilket bubbel som passar till maten man ska äta. Under en dryg timma går vi igenom våra grundsmaker och provar vad som händer i mötet med olika mousserande viner. Du får redan på mer vad som skiljer de olika mousserande vinerna åt eftersom de tillverkas på olika sätt och skiljer sig i karaktär.

  • Vi provar ett antal olika små rätter/smakprov som passar olika bra till olika typer av bubbel.
  • Till de olika rätterna provar vi sex olika mousserande viner för att se hur de matchar maten.  
  • Du får lära dig hur du ska tänka när du ska välja mousserande vin till maten och får med dig lite enkla tips som du kan ha med dig i vardagen.
  • Du får reda på hur de olika mousserande vinerna framställs och vad som skiljer dem åt.

Pris: Från 450 kr/person*.

Kontakta mig om du vill veta mer och diskutera ett bra upplägg!
E-post: franca@foodvini.se eller tel: 0708 – 81 20 81

(*Priset kommer variera beroende på val av viner samt upplägget ni väljer gällande maten.)