Från Piemonte i norra Italien kommer det världsberömda och högt ansedda vinet Barolo. Det är gjort på druvan Nebbiolo och klassas idag som ett mycket exklusivt vin och kanske ett av de bästa i hela världen.

Regionen bjuder på en mängd olika viner som skiljer sig på flera olika sätt i form av smak, doft, kvalitet, etc. Om du nyfiken på att få veta mer om just Barolo och dess olika karaktärer ska du vara med på vår Barolo-provning. Jag och min goda vän Claudio Pedrazzi som känner till vinerna och regionen väl och som dessutom ta tar hem Baroloviner från ett antal fina vingårdar guidar dig i Barolons underbara värld. Efter provningen kan du dessutom beställa hem de viner du fastnade lite extra för via Claudios vinimport Vinitalia.

  • Vi provar fem olika Baroloviner och tittar närmare på var de kommer ifrån och vad i deras omgivning, vinmakningen, etc som ger dem dess olika karaktärer.
  • Tillsammans provar några goda typiska produkter som passar riktigt bra till våra vänner från Barolo.
  • Vi ger konkreta tips om hur du ska tänka när du vill kombinera ihop en god måltid där Barolon är en av huvudrollsinnehavarna.

Pris: Från 450 kr/person*.

Kontakta mig om du vill veta mer och diskutera ett bra upplägg!
E-post: franca@foodvini.se eller tel: 0708 – 81 20 81

(*Priset kommer variera beroende på val av viner samt upplägget ni väljer gällande maten.)