I nordöstra delen av Italien nära Verona och Gardasjön ligger ett av Italiens största vindistrikt. Där produceras en mängd olika typer av viner och stilar som alla är världsberömda. Troligen har du hört namnen; Valpolicella Classico, Ripasso, Amarone och Recioto. En serie viner som bjuder på allt från klassiska röda bordsviner till eleganta dyrgripar och söta dessertviner.

Är du nyfiken på att få prova och veta mer om några av de olika vinerna som Valpolicella erbjuder ska du vara med på vår Valpolicella-provning. Tillsammans med min goda vän Claudio Pedrazzi som känner till vinerna och området väl och som dessutom tar hem Valpolicellaviner från ett antal fina vingårdar guidar vi dig bland de härliga vinerna från området. Under provningen får du möjlighet att smaka på några av de viner som trakten erbjuder och vad som passar att äta till. Efter provningen kan du dessutom beställa hem de viner du fastnade lite extra för via Claudios vinimport Vinitalia.

  • Vi provar fyra olika Valpolicellaviner och tittar närmare på vart ifrån de kommer samt vad i deras omgivning, vinmakningen, etc som ger dem dess olika karaktärer.
  • Tillsammans provar några typiska matprodukter som passar riktigt bra till våra vänner från Valpolicella.
  • Vi ger konkreta tips om hur du ska tänka när du ska kombinera ihop en god måltid med de olika typerna av Valpolicellaviner.

Pris: Från 450 kr/person*.

Kontakta mig om du vill veta mer och diskutera ett bra upplägg!
E-post: franca@foodvini.se eller tel: 0708 – 81 20 81

(*Priset kommer variera beroende på val av viner samt upplägget ni väljer gällande maten.)