Jag är en mat- och vinintresserad tjej med rötter i Italien och jag kan sedan en tid kan titulera mig sommelier med ett WSET 3 (The Wine and Spirit Educational Board – Advanced) diplom från England i handen. Jag älskar att prova mat och vin för att se vad som passar ihop och allra helst när jag får dela det med andra. Det är så fantastiskt roligt att få den där ”aha-upplevelsen” när man lyckas hitta rätt vin till det man äter. Konstigt nog det är faktiskt nästan lika roligt att prova saker som inte passar så bra ihop. Jag har märkt att då sätter sig kunskapen extra bra.

På mina provningar hoppas jag kunna ge en inblick i hur man ska tänka när man ska välja rätt vin till maten. Jag vill att man ska få känna att man inte är helt vilse när man kliver in i affären utan kanske har ett hum om vad man är ute efter och vad som skulle passa till det man ska äta.

Skriv eller ring och berätta vad du är intresserad av att lära dig så sätter vi ihop en rolig och spännande provning! Jag kan ordna med mat och tilltugg men något som är ännu roligare är om du och dina vänner eller kollegor, med min guidning, lagar eller förbereder något enkelt ihop som vi sedan provar lite olika viner till. Provningarna går också att göra digitalt.

E-post: franca@foodvini.se eller tel: 0708 – 81 20 81