Precis som miljön präglar oss människor så påverkar den också vindruvorna. Var de odlas i världen, i vilken typ av jord, väderstreck, höjd över havet etc, allt påverkar hur vinet i slutänden smakar. Jag kommer inte gå in på alla detaljer men något som är väldigt intressant är just hur en och samma druva kan smaka så olika beroende på var den växer. Det är en spännande upptäckt att göra och viktigt när man ska välja ut vilket vin man ska dricka till maten.

  • Vi provar två olika druvsorter och två till tre viner av varje sort men som har vuxit och tillverkats på olika ställen i världen. Vi jämför och tittar på vad det är som gör att de kan smaka så olika trots att de båda vinerna är producerade av samma slags druva.
  • Tillsammans smakar vi på några matprodukter till vinet för att se vad det är som passar till de olika vinernas karaktärer.
  • Du får lära dig hur du ska tänka när du ska välja vin till maten och får med dig lite enkla tips som du kan ha med dig i vardagen.

Pris: Från 450 kr/person*.

Kontakta mig om du vill veta mer och diskutera ett bra upplägg!
E-post: franca@foodvini.se eller tel: 0708 – 81 20 81

(*Priset kommer variera beroende på val av viner samt upplägget ni väljer gällande maten.)