Charkbricka med olika typer av skinka, salami m.m. är en klassiker som många av oss älskar och som får det att vattnas i munnen. Oftast tänker man inte på att de olika charkuterierna har olika så pass olika smak och att de kanske borde kombineras med olika typer av viner. Precis som när man äter olika ostar som kräver olika smaker på vinet så kräver även de olika charksorterna olika typer av vin. Och visst går det att dricka vitt vin till chark. Precis som med all annan mat gäller bara att hitta den rätta sorten.

Under en dryg timma går vi igenom grundsmakerna och provar vad det är som händer när man äter olika typer av charkuterier och dricker olika viner till.

  • Vi provar fem olika charkuterier och lika många viner för att se vilka viner som passar bäst till vilken sort och vilka som kanske passar mindre bra.
  • Du får lära dig hur du ska tänka när du ska välja vin till charkbrickan och får med dig lite enkla tips som du kan ha med dig i vardagen.

Pris: 450 kr/person*.

Kontakta mig om du vill veta mer och diskutera ett bra upplägg!
E-post: franca@foodvini.se eller tel: 0708 – 81 20 81

(*Priset kommer variera beroende på val av viner samt upplägget ni väljer gällande maten.)